Alla inlägg under januari 2008

Av Månen - 24 januari 2008 23:35

Vad sjutton hände nu då?

Av Månen - 24 januari 2008 23:34

Vill ni veta vad jag tycker är det mest fjantiga och barnsliga i hela världen? Ja, det vill ni såklart! Jo, då säger jag: Disco samt discomusik. Jag kan verkligen inte komma på något som jag anser mer barnsligt än disco. Nu kanske ni tycker att det finns barnsligare saker, såsom att leka krig och ha tjejbaciller. Men nej, det tycker verkligen inte jag! Att leka krig är ju för fasen kul, om man är på rätt humör. Disco är aldrig kul, och så otroligt fjantigt! Man står där och vips, så dansar man och har för sig. Jäklar vad barnsligt det är med disco alltså. Och musiken som spelas på disco  - Speedad techno.. Vad katten? Det kan för fasen inte kallas musik, det är dunka dunka och en ofräsig remix på en låt som i vanliga fall kanske till och med är bra.

Disco är det barnsligaste som finns, kamrater! Erkänner ni inte, att ni känner er som fjantar där på disco-dansgolvet? För disco är nog ett litet litet barns påfund, han/hon ville nog vara häftig. Och så bildades disco. Ljus är i och för sig häftigt ibland. Och när det blir så där så att man ser ut som en robot, för det blinkar kraftigt vitt ljus i fina implusiva takter. Det är råhäftigt, men man blir förvirrad och smäller lätt ihop pannbenet mot någons brännskadade, snea näsa. Och det gör nog ont på den som har den brännskadade näsan.

För övrigt, vad fasen sitter jag och skriver blogg för, när jag egentligen ska vara i skolan? Som ni ser är klockan alltså 09:23, då ni ser att jag skrivit detta. Men sanningen är den att jag faktist skrev detta inlägg klockan 23.31, föregående dag. Igår alltså. Det kändes skumt att skriva så, för för mig är det fortfarande idag. Det är bara ni som tidigast kan läsa detta inlägg klockan 09:23. Vilken teknik dagens bloggsamhälle har utvecklar alltså!  Man kan nämligen ställa in precis när man vill att blogginlägget ska visas, och jag gjorde som så att jag valde att skriva detta dagen före. För då slipper jag skriva imorgon, då blir man glad. För på fredagar ska man vara glad, då är det nämligen helg snart!

/Månen.

Av Månen - 24 januari 2008 21:34

Månen har empati för alla människor. Och då menar jag främst miljöfrågor. Jag tycker synd om människor, det ska ni veta! Och framförallt tycker jag synd om våran vackra lilla värld som håller på att gå under.
För går under, det håller den verkligen på att göra. Så därför kan man lika gärna vara sarkastisk mot allt man möter. Sådan är jag.
Som man säger liksom, kasta inte sten i glashus, så att säga.

Det är inte ens en spännande världens undergång vi beger oss mot, utan en jättetråkig värld som förstörs av allt för varma klimat och ett stort avgasmoln som ligger som en tät dimma över hela världen. Folk kan inte andas, och vips. Så är inte en enda människa kvar. Alla fiskar har också dött, även om dom inte påverkats av luften. Dom har påverkats av undervattniska gasbubblor. Som har uppstått från gas under vattnet. Giftig avgas-gas.

Därför ska eran käre Måne ge er ett par tips, så att vi slipper den värld som jag ändå vet kommer att förstöras inom en snar framtid:

1. Åk inte flygplan, ta cykeln istället.
2. Slakta varenda jävla ko, dom bara släpper ut metangas.
3. Åk skidor till jobbet (längd).
4. Istället för att ta bilen - Placera bilen i ett buss-bagageutrymme, åk sedan glatt i en buss. På bussen kan du träffa massvis av människor som du inte skulle träffat i din bil. Man får vänner av att åka buss.
5. Måla inte tavlor med bensin, endast för att bränna upp bensinen sedan. Måla tavlan med röd färg, och bränn inte upp den. Då blir det minsann inga koldioxidutsläpp.
6. Om du ska till sjukhuset - Ta bussen, ambulanser måste åka både hem till dig och till sjukhuset plus att dom ofta står på tomgång när dom hämtar dig.
7. Pumpa ut alla olja du har i huset, placera i ett kuvert och skicka till ditt oljeföretag. Skriv ett litet kuvert med: Jag vill inte ha din smutsiga olja som bara förstör min vackra värld!
8. Att ta självmord genom att dränka sig i bensin och sedan tända på är inte ett miljövänligt självmordsalternativ. Välj snara istället, det är nog både bekvämare och mindre kostsamt, plus att koldioxidhalten i luften inte ökar så jättemycket.
9. Om du har en kamrat - Ge den en fin present på julafton.

Det var mina små tips till er, kamrater! Nu ska ni följa dessa till punkt och pricka, för jag vill verkligen inte bo i ett nedrans gasmoln. Men det kommer jag få göra ändå, tack vare varenda koldioxidutsläppande människa. Satans värld som håller på att gå under, varför ska den gå under just när jag växer upp? Jag känner det på mig. Världen håller på att gå under, jorden har inte råd att föda varenda individ, kärlek har slutat existera över huvud taget, utomjordingar kontrollerar våra hjärnor, sophämtare tolererar inte små skämt, riddare har ingen riddarära längre, för att riddare inte längre existerar. Katten också, världen är på väg mot sitt slut.

Jag har förlorat drömmar, jag anser alla mina drömmar vara för svåra att utföra. Jag drömmer inte längre om det yrket jag alltid drömt om, för jag vet att jag inte har kapaciteten till det. Kärlek tror jag nog inte på längre. Den finns inte. Det är bara fake, för att folk ska känna sig vuxna. Jag har absolut inga ambitioner, jag presterar ingenting för att få någonting. Jag ser mig själv vara helt inkompetent till allting, då jag inte längre kan ha höga krav på mig själv. Jag ska skaffa mig seriösa självmordstankar, endast för att min framtid kommer att bli i ett gasmoln som städare på en fiskrensarfabrik. Kort sagt - Jag har ingen framtid att hoppas på.

Av Månen - 23 januari 2008 20:08

Mat. Jag har lagat mat! Ingen jäkla panpizza, stekt korv eller hämtpizza! Utan stekt strömming med sås! En sås som jag helt kom på bara av att ha en skarpsint hjärna! Creme Fraîse, chilisås och ketchup. Och gissa om det blev toppen!
Gissat?
Okej, såsen var väl kanske inte det godaste jag ätit i mina dagar, men strömmingen var då bankemig  lagom stekt i en lagom stor sjö av smält smör. Om man skulle se detta från MMORPG-perspektiv, så har mina cookingskills ökat med cirka 50%, skulle jag vilja påstå.

Annars har dagen varit fin, jag har inte snubblat en enda gång.

Imorgon är en bra dag, kamrater! Inte skolmässigt sett, utan Kalle Anka & CO-mässigt sett. Och tacos-mässigt sett.. För jag ska äta tacos i en lokal inne i staden, och Kalle Anka & CO-tidningen kommer imorgon! Vissel vissel! (Sådan vissling som man gör när man ser en snygg tjej). Fast nu visslade jag inte så för att jag såg en snygg jänta, utan för att det är en pangdag imorgon. Låt oss kalla dagen för KAOCPTT. Kalle Anka Och Company Plus Tacos-Torsdag. Det var ett bra namn, absolut!

För övrigt blev jag överfachinerad när jag såg Sum 41's musikvideo till Still Waiting. Den hade gjort om The Strokes logo till The Sums, och i början sa en cool 50+snubbe att dom borde heta något i stil med The Strokes. Gissa om jag blev överglad, över att se ett helt orelaterat band till The Strokes både nämna och härma The Strokes! Sum 41, kamrater. Sum 41.

Nej, nu ska jag klappra iväg och bryta ett ben för att få bli gipsad. Sedan ska jag smaka om mitt gips smakar salt, för jag har hört någonstans att gipset som används vid benbrott innehåller salt. Om det smakar salt ska jag då aldrig köpa dyrt salt i affären längre, utan bryta benet istället. Sjukvården i Sverige är nämligen gratis. Smart, Månen!

/Månen.

Av Månen - 22 januari 2008 18:24

Igår placerade jag mig framför TV:n, och så hittade jag ingenting bättre än Bolibompa. Så jag satt där, och glodde på som bara den! För detta var då ett riktigt kvaltitetsbarnprogramm! Jag lärde mig saker som fasen alltså, när jag satt där! Det var något djurprogramm, så jag lärde mig en jäkla massa saker om en bäver. Just denna bäver hette Bert och bodde i det stora Amerika. Där lärde jag mig att bävrar är förbankat flitiga och noggranna, samt att dom har en extra hinna framför ögonen, så att dom kan se bra under vattnet. 
Direkt slog det mig varför Beijer byggmaterial har en bäver som logotype! För att dom vill framstå som flitiga och noggranna, och dom vill gärna se bra i vatten!

Det är minsann andra grejer, än vad jag minns som barnprogram från mina barndomstider. Då var det Dagens visa, vilket var så otroligt tråkigt så att man hellre skulle velat simma i vatten med två äckliga isekter som flöt på ytan. Rödbruna insekter, som bara låg och flöt på ytan. Dessutom slemmiga, skulle dom se ut att vara.
Men, åter till Dagens visa.
Vad sjutton lärde man sig av Dagens visa, egentligen? Ingenting, nej just det! Ingenting! För dom där fjantiga barnen med sina små systrar eller kamrater, dom bara stod där och förlöjligade sina små ljusa stämmor och gjorde till sin röst så att den lät som två överkörda småfiskar som råkat trampa på en rostig spik ute på gatan.
Usch för Dagens visa. Det kom ju aldrig några rocksånger, utan det var alltid dom där fjantiga "Blinka lilla stjärna", "Imse Vimse spindel", "Rudolf med röda mulen" och självklart klassikern "Mat-tanten Freja".
Jag kan helt ärligt säga att jag inte hörde varken Reptilia, Heart In A Cage eller Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band en enda gång! Det ni! Det trodde ni inte! Att barnteve kunde sänka sig så lågt, att inte ens låta barnen sjunga världens grymmaste låtar!

Däremot fanns det annat guld på barnteven på min uppväxtstid. Brum, Björnes magasin och Baltazar. Samt alla julkalendrar och sådant, som var bra på den tiden! Det ni, små barn som växer upp nu! Ni har då verkligen missat någonting, ni, som växer upp nu! Det enda bra ni har är ett ynka djurprogramm som visar intressanta reportage om bävrar som heter Bert!
I och för sig, ni har ju Björnes magasin fortfarande (tror jag?), men nu har ni en Björne med en jävla äcklig röst. Så den Björne går det bankemej inte att lyssna på, för han, den jäveln, låter som han har svalt en röd tiger som rivit honom i strupen så mycket att han svimmat av, men vaknat upp igen med jätteäcklig röst. Den Björne jag växte upp med, han hade då inga problem alls i världen, varken talproblem, röstproblem, eller problem med röda tigrar!

/Månen.

Av Månen - 21 januari 2008 17:07

Mata inte fåglar med T-röd-preparerad grovlimpa, dom dör visst av det. Men, det är bara någonting jag hört. Jag kanske borde testa först innan jag kan uttrycka mig mer om den saken. Men, det är i alla fall en sak jag har hört.
Egentligen måste jag ju testa med alla fågelsorter också, för det kan ju finnas vissa fågelsorter som har mer resistenta magar. Dom fåglarna som kanske muterat sina magar mot att klara av T-röd. Skator kanske?

Och det kanske blir svårt för mig att få dom att äta denna T-röd-preparerade grovlimpa. Jag kanske måste fånga dom, och göra så att grovlimpan blir i vätskeform, så att jag kan spruta in det i ådrorna på fåglarna. Vatten, kan man kanske blanda ned grovlimpan i. Eller kanske låta grovlimpan blandas ut med en hink T-röd, så att det till slut bara är små grovlimpa-partiklar som flyter runt där i min hink med antagligen vatten eller T-röd!

Jag själv kanske borde testa också. Jag kan ju inte veta om min mage skiljer sig så stort från en fågels. Men, det är ju bara på att hoppas att jag överlever, så att jag kan testa fåglarna också. Det kommer bli ett stort steg för vetenskapen!
Förresten, visste ni att fåglar härstammar från dinousaurier?
När man kommer att tänka på dinousaurier så tänker jag, vad sjutton alla dinousaurier kallas för dinousaurier för, när alla dinosaurier är så otroligt olika.
Det finns små med stora framtänder och helgröna, med snabba bakben och framben som egentligen bara är ivägen. Och så finns det gigantiska med huggtänder som dödar en älg lika fort som jag trycker på en knapp där det står "rör ej". Och denna gigantiska älgdödare kanske är orange. Är det då inte fel att kalla alla dessa saker för dinousarier?
Det är ju ungefär samma sak som att kalla känguru och vårtsvin samma sak.
Jag ska nog kalla allt för dinousarie.

Okej, allt detta pladder är egentligen bara skitsnack. Det är jag mycket medveten om. För dinousaurier har olika namn. Som Brontosaurus, Triceratops och sådant. Och dinousarier är bara dess gemensamma namn, ungefär som vad "djur" är för djur. Men borde man inte kalla dinousarier för djur då? För det är ju det dom var, den enda skillnaden var att dom såg mycket annorlunda ut och dom levde i en annan tidsålder. Och, så kallades ju dom dinousarier. Därför är det man kallar dom dinousarier. Helt enkelt!

/Månen.

Av Månen - 20 januari 2008 00:34

Ni har säkert någon gång undrat hur en moshpit är. Tror ni det är otäckt våld, och folk går och dör stup i kvarten? Nej, det är verkligen något helt annat! Det är nog det roligaste som finns! Trots att jag inte gillar hårdrock/trashmetall/hardcore och sådant, så är den dag jag idag upplevt absolut ett minne för livet!
Ape Rape Escape rockade stenhårt, och en stor förjäkla moshpit bildades snabbt som katten. Jag stod där i moshpiten, tillsammans med Jonas och knuffades och slogs för allt jag var värd. Samtidigt som jag hoppade omkring och låtsades digga musiken. Jag var vild, jag ville regera moshpiten.
Men, det var verkligen inte jag som regerade moshpiten. Annat folk var hundra gånger vildare än vad jag var, så jag blev mest nedknuffad och uppdragen igen.

För så vänliga är trots allt alla "moshpitare". Dom drar upp en igen, om man faller. Detta är ett tecken på att moshpitar mest bara är låtsasbråk. Ungefär som en vildare sorts dans, där folk möjligen kan dö. Men dö, ja det kan man för fasen göra av allting! Och vad spelar en ynka död för roll, när det bor 9 miljoner människor i det stora Sverige?

För övrigt, den festivalen jag var på har min bror arrangerat helt och hållet! The Furious Monkey Festival heter den. Det var något helt underbart, trots att det fanns tillfällen som man bara gick ifrån för att man avskydde musiken. Men, det var ju att headbanga och göra hårdrock-tecken som var det roliga. Och framförallt moshpiten. Det är nästan värt att dra på sådana där skräpmusik-spelningar bara för att få vara med i en moshpit!

Trots att jag uttryckt allt som skräpmusik, är det ändå något jag uppskattade i musiken. Ungefär nästan bara Ape Rape Escape, där jag känner andresångaren och managern. I Ape Rape Escape går allting så otroligt fort och allting är skrikigt, men folket är så jävla på G, alltså! Alla är med och hoppar och skriker! Dom drar med sig publiken lika bra som hästögon drar till sig flugor! Ape Rape Escape var den stora publiksuccén, skulle jag vilja påstå. Absolut det bandet med grymmast stil och mest det som mina öron kan tänka sig. Ape Rape Escape-moshpiten är ett oförglömligt minne, kamrater! Att vara en slagsmåls-Måne är skoj.

Och, en sak till. Jag gick på festivalen mest för att se hur det skulle gå för min bror, med hans festival. Jag trodde nämligen inte så mycket på den, och anade att han skulle gå back. Men, nu har jag varit där och upplevt ett hårdrockar-drag jag aldrig upplevt. Och varenda jävel där inne kan jag påstå hade kul. Härliga initiativ, brorsan! Detta var verkligen någonting Karlstad's hårdare kulturmänniskor uppskattade! Och även dom utan den musiksmaken drogs definitivt med i draget! 

/Månen.

Av Månen - 19 januari 2008 14:45

Varför ta hänsyn till vegetarianer i skolmatsalen?
Dom har då inga rättigheter till att välja bort kött, mer än av moraliska skäl. Dom moraliska skälen anser inte jag vara så moraliska, eftersom alla ändå äter kött. En ko hit och dit, vegetarianer har inte alls lika stor rätt att få specialkost som vad nötallergiker, glutenallergiker och laktosintoleranta har! Kött är till för att ätas för böfvelen, och om djuret redan blivit slaktat är det väl lika bra att äta upp det? Det kan i alla fall inte vegetarianer påverka! Om dom inte skulle haft någon mystisk återupplivarförmåga.

Inga specialkoster för vegetarianer, det förtjänar dom inte! Deras argument mot att inte äta kött håller inte! Dom får äta sallad om dom vill, men för böfvelen ska man inte satsa fina skattepengar på något så onödigt som specialkoster till vegetarianer!
Kött är din vän!

/Månen.

PS. Skivor jag vill ha:
Babyshambles - Shotter's Nation
Babyshambles - Down In Albion
The Strokes - Is This It?
The Strokes - Room On Fire
Albert Hammond JR - Yours To Keep
Hästpojken - Caligula
.DS

Presentation

Omröstning

Idag ska jag göra en ny omröstning på bloggen. Är det en bra idé?
 Ja! Kanonbra, Månen!
 Nej. Sumpa den idén.
 Hmm. Detta är ju omröstningen..
 Lägg ned bloggskrället.
 Heja kommunisterna!

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards