Alla inlägg under januari 2008

Av Månen - 10 januari 2008 18:08

Sympatisk liten trevlig farbror, verkade det vara. Den mannen jag lyfte på mössan för imorse, och sa g'morrn! Mystisk liten farbror som är ute och promenerar för sig själv, när klockan bara är ungefär kvart över åtta, måste jag säga. 10 över åtta börjar skolan, men jag var en aning sen. Dock pyttelite sen. Mycket mindre sen än vad jag brukar vara.

Dom gamla. Det är dom som är dom trevligaste människorna. Det är dom man vill vara hövlig och trevlig emot. Det är ungefär bara 19% av dagens ungdomar som är av ett hyvens virke, sådana ungdomar som man bara vill nypa i kinden och säga: Trevlig dag, kamrat! till. Antalet pensionärer och åldringar man tycker så om är antalet 91%. Enligt min statistik, som jag egentligen bara baserat på min fantasi.

Skolavslutningen i nian, det är ett sådant tillfälle som ungdomar inte betér sig som dom borde. Då är alla ute och super, och 30% dör av alkoholförgiftning, enligt min statistik (ett annat exempel av den statistik jag hämtat direkt från min fantasi). Själv ska jag inte supa på skolavslutningen, jag och några kamrater har nämligen bestämt och nästan bokat en tur med guide i Boltziushemmet istället. Boltziushemmet är ett litet sorts museum som finns här i Skåre. Skåre är då stället där jag bor, för er bloggläsare som inte vet.

Boltziushemmet är en liten boning, där myter säger att det bott en man som kunde hela personer. Läka dom från skador och sjukdomar med hjälp av guds makt. Boltzius verkar också vara en sån där mysig liten farbror som man vill nypa i kinden och säga "trevlig dag, kamrat" till. Jaja, vilken pangdag det kommer bli. Skolavslutningen i nian. Vilken otrolig röjardag, jag och mina kamrater kommer vara dom niorna med mest kroppskontroll den dagen. Det är en sak som är säker. Fyjäklaremig så jag ska små-le åt mina kamrater som ligger i diken och spyr. Då ska jag gå fram till min käre kamrat och påpeka: Du, kamrat! Jag tror faktist du mått bättre av att följa med till Boltzius-hemmet! Sedan skulle jag kyligt och hånskrattande lämna kamraten där, med ambulanspersonal som magpumpar den stackarn.

/Månen.

Av Månen - 9 januari 2008 18:29

Först och främst vill jag påpeka att jag är så förbankat avundsjuk så det går inte att vara mer avundsjuk. Tror ni nu att det handlar om flickor? Nej, det kallas att vara svartsjuk. Avundsjukan är något helt annat.
Min avundsjuka ligger på en nivå ni inte kan tänka er. Det handlar om en tröja, som jag inte fick i julklapp. Jag önskade mig den mest av allt annat.
Däremot fick min kamrat Joakim den i julklapp.
Tröjan jag pratar om är Pizzasalladland-t-shirten.

Något av det snitsigaste som går att tänka sig, designad av Anders och Måns. Jag vet inte om det är deras klädmärke Greed, men snygg som attan, det är den.

Pizzasalladland höjer ens karisma med 1590+ om man nu skulle se det från ett MMORPG-perspektiv, där man har karisman i sina "stats", och hög karisma påverkar hur billiga saker blir i affärer. Det är alltså den utstrålning man får av Pizzasalladland-t-shirten. Den ger en respekt. Den ger en statuspoäng. Det är märkeströjan alla är på jakt efter.
Alla i mina umgängeskretsat i alla fall.

Däremot, en annan kamrat som har Pizzasalladland-t-shirt blev mindre nöjd. Av vad jag har hört verkar den inte bra. Vit är den. Det som gör Pizzasalladland-t-shirten så vacker är dess gröna stickiga färg, med det gula trycket och bilden på Pizzasalladland.

Däremot, ett annat snitsigt plagg jag har som inga av mina kamrater har är en kinesisk armémössa med fint uthängande öronlappar som man kan fästa ovanpå mössan också om man vill. Den är snitsig, dock bara  1/679-del av Pizzasalladland-t-shirten. Med Pizzasalladland-t-shirten så är man kung över gatorna, där traskar man med cool uppsyn och ser ned på alla utan Pizzasalladland-t-shirt.

När jag har råd och blivit äldre ska jag skaffa mig den coola stilen.
Som tröja - Pizzasalladland-t-shirt.
Som byxor - Tyska joddlings-läderhausen
Som mössa - Kinesiska armémössan
Och som skäggväxt - Skepparkrans.

Den beskrivelse jag gör, det är en stilig Måne. Den stiligaste Måne på denna jord. Sedan ska jag som sagt var bo på lekplats och leka med alla små glada barn hela dagarna. Jag ska inte ha vuxenbekymmer, utan jag ska sitta där som herre på teppan över lekparken. I ett sådant hus, som man kan sälja sandkakor i. Högst upp på taket ska jag sitta och joddla mot månskenet i mina läderhausen.

/Månen.

Av Månen - 8 januari 2008 18:02

Hur sjutton kan en grötförpackning påverka samhället så mycket? Dock en fyra veckor gammal, väl expanderad och exploderad med tydliga spår av mögel, men ändå. Bara en grötförpackning.

Så är det kamrater! Alla ungefär som läser detta vet vad jag talar om. Denna grötiga, festliga lilla tragedi, som jag skrattade mig förlamad av.

Ni vet ju alla att jag hade det fint och julpyntat i mitt skåp. Det hade jag fram till idag. Då allt mitt vackra julpynt luktade dagisspya och städtant.

Nu ska jag förklara för dom av er kamrater som inte vet vad jag pratar om:
För fyra veckor sedan ungefär, köper en hungrig, julfirande Måne med julstämning på 3 av 10 fyra paket gröt. Dessa fyra paket gröt visste jag skulle bli min föda några dagar framåt. Däremot hade jag ingen aning om att ett av mina grötförpackningar skulle bli en orsak till att utrymma skolan. På ett ungefär. Åtminstonde orsak till att med egna näsborrar stänga av just den korridoren för en obestämd tid. Och orsak till ett litet straffarbete för mig på en hel lunchrast.

Visste ni att dom där "korvarna" med risgrynsgröt expanderade tills den grad att dom faktist på något klurigt vänster exploderar och luktar väldigt illa? Nej, det visste inte jag heller förens till idag. Något annat jag heller inte visste var att jag faktist haft den där grötförpackningen där hela jullovet.

Nu är ni såklart nyfikna på vad mitt straffarbete var. Jo, Månen fick stå ut med skam. Månen fick städa sitt skåp med skurhandskar, diskborste och disktrasa. Och det mystiska var att doften inte gick bort av det.

Nu har jag i alla fall lärt mig en sak för dagen:
Gröt+några veckor i rumstemperatur i skåp=väldigt vidrig stank+möglig gröt överallt i skåpet.

Men det finns ju en positiv sak med att ha gröt i skåpet. Om jag en gång faktist missat lunchen, så kanske jag hittar en pöl gröt längst in i hörnet på skåpet. Då är det bara att sörpla i sig! Tack, gröten!

För övrigt, morgonen spenderade jag genom att sjunga: Skola idag, lalalala, skola idag, lalalalala, skola idag, lalalala och så vidare. Jag tycker inte om skolan, nej om ni tror det har ni fått något rejält om bakfoten. Jag diggar inte skolan över huvud taget. Orsaken till att jag sjöng: Skola idag, lalalala klockan halv åtta imorse, var endast av orsak till att retas med min bror. Sedan så berättade han att han inte hade skola idag, utan praktik. Oj, vad ledsen jag blev. Då hade jag ju retats i onödan. 

/Månen.

Av Månen - 7 januari 2008 04:49

Nu funderar jag kring saker. Ni vet alla vem Selma Lagerlöf och Gustav Wasa är. Kändisar, det är vad dom är! Och skriver Aftonbladet någonting om dom, någonsin? Nej, aldrig!
Ser man några "Gustav dabbade sig år 1693" på förstasidan i Aftonbladet?
Nej, så är inte fallet. Ska det vara så?
Att endast av den orsak att man är död, så är inte svenskarna intresserad av en längre.
Däremot, Britney och sånt fjantigt trams, där vill man veta allt om hur hon fastnade med bukspottkörteln i brödrosten. Är det så förbankat intressant?
Tänk om Gustaf dabbade sig gruvligt, någon gång på hans levnadstid. Helt ointressant.

Britney, Britney, Britney. I ärlighetens namn så läser jag inte i Aftonbladet om att du fick en hackspett i ögongloben.

Och sedan, när man funderar på detta kring kändisar. Hur kommer det sig att det bara är dom gamla, döda, humorlösa och tråkiga kändisarna som är på våra sedlar. Kändisar som jag bara vet till 3/5 av vilka dom egentligen är.Vad har dom gjort som är så otroligt underbart, för att hamna på våra svenska sedlar?

Skulle dom inte bara kunna producera riktiga kändisar på lapparna, såsom Anders Johansson, Måns Nilsson, Jan Malmsjö, Björn Dixgård och Jultomten. Lägg nu märke till att jag inte sa Muhammed. För om vi hade haft Muhammed (den där muslimska profeten) så hade vi haft hela Turkland emot oss. Dom hade velat lyncha hela Svea Rikes befolkning, även om vi hade haft tre små mysiga hundar som husdjur.

För jag vet sådant, jag är en allmänbildad pôjkvasker.
Jag vet att dom tar illa upp, där nere i Turkland, om man ritar av Muhammed. Därför passar jag mig noga med att inte rita av Muhammed. Jag har faktist inte ens försökt rita Muhammed på bildlektionen en enda gång. Det är med stolthet jag kan säga er detta, kamrater och invånare i Turkland. Jag tror inte ens jag försökt fantisera ihop hur han skulle kunna se ut.

Dock har jag en liten bild av honom i huvudet: Turklands-färgad, lagom mullig och stora, kraftiga ögonbryn som nästan bara är ett ögonbryn, för att dom är precis påväg att växa ihop.
Och så äter han inte fläsk.
Och så åker han omkring där uppe bland molnen på sin flygande matta och tar sig en tugga kebab, då han är sugen. Ibland landar han sin matta för att köpa en fez på rea, och ett ekonomipack med kebab. Så att han lugnt och trivsamt kan fortsätta med sitt harmoniska tuggande.
När han sedan åkt iväg igen, upptäcker han att det är en valnöt i kebaben, åker därför tillbaka och reklamerar sin felaktiga produkt. Småpratar lite med affärsinnehavaren, och ber honom denna gång om kebab utan valnötter.

Sedan, ja då far han iväg upp i det blå igen.




Av Månen - 6 januari 2008 16:27

Hellskottas petter, mina försök att vända tillbaka dygent gick åt stöpet. Jag planerade att vara uppe till 08 och ställa väckarklockan på 12. Tyvärr råkade jag inte vakna av väckarklockan. Satan då.

Annars mår katten fint, den lever i alla fall så att säga. Däremot om den klarar livshanken ett längre tag till är oklart. Den börjar ju bli gammal och så, så jag håller på att designa en liten kattrullator.

För övrigt så blev det aldrig till att jag skaffade någon Ivar, det blev en CD-pelare Benno istället. Men den är också mysig, med en aning utstickande design. Och så har den 11 hyllplan, varav jag endast använder 4. Ett med två böcker, ett med tre datorspel (Gun, Thief: The Dark Projekt och Deerhunter) och en med skivor i, samt den sista där en av mina små högtalare sitter i.

När jag var på IKEA så gjorde jag för övrigt buissnes också. Det fanns kundvagnar lite sådär överallt, så jag stoppade i kundvagnarnas kedjor i varandra, så att man får ut den där lilla femman eller tian. Det var läskigt när det kom en liten medelålderskvinna och sa att jag hade snott hennes kundvagn. Men, sådant är livet.

Efter att jag ätit femkronorskorv, köpt CD-pelaren Benno och gjort lite buissnes så drog jag till Coop och där råkade jag passera lite datorspel. Fodralen glänste så mycket, så det blev till att köpa dom. Gun och Deerhunter blev det. Mycket trevliga spel.

Och sedan har jag införskaffat en mysig känsla som jag kan förvara i nostalgi-arkivet i hjärnan. Jag har trampat i snö där ingen trampat förut. På allmän väg! Jag var nämligen ute och gick innan plogbilarna kommit. So I was trasking a little bit on an official road with newfallen snow.
Riktig härlig känsla, pröva vet ja!

/Månen.

Av Månen - 5 januari 2008 14:18

Jag ändrade bloggdesignen igen, och gjorde en lite framtidsbild på mig själv. Jag är nog inte fortfarande nöjd med min bloggdesign, så det blir nog byte fort. Vilka av er tycker att jag ska byta tillbaka till det gamla vanliga, innan det att julnojjan drabbade mig? Den känns så gammal nu, men om det är eran viljan så (kanske) jag lyssnar på er. Allt för era ögons välmåenden.

Framtidsbilden är på mig när jag är sisådär kanske 17 år. Oj, så stilig jag blir då! Skepparkransen är ju det som lockar jäntor lika bra som sköldpaddor dras till smör. Det vet ju alla. Har man skepparkrans är man "smooth" och cool!

Förlåt för att jag skriver två inlägg denna dag, men det var som så att min snödesign var förbankat ful. Jag klarade inte ens av den själv. Och då är den verkligen ful!

/Bloggdesignern Månen.

Av Månen - 5 januari 2008 12:38

Ja, julefriden som varit lever inte längre. Julen är död, nu ska vartenda spår rensas ut från denna tradition. Julgran (om man har någon, vilket inte jag har, så jag behöver heller inte oroa mig) ska kastas ut, glödlampor ska bytas, julpynt brännas, den sista julmusten ska drickas och att ha en tomte i fönstret anses som en skam. Det blir ungefär lika uppmärksammat som att sälja surströmming när det inte är surströmmingsperiod.

Som ni kanske märkt kamrater, har jag ytterligare en gång bytt design på bloggen. Denna gången kretsade tankarna kring snö. Vi har ju trots allt snö nu. Så jag använde "hinken" på paint, och hällde över lite vitt. Resultatet blev en otroligt fin snövidd, sedd från en månes vinkel. Sedan allt det andra krimskramset som existerat på min bloggs design sedan urminnes tider. Hello Kitty, en glad gubbe, en nallebjörn som sover på en måne, den ljusgröna texten "Månen" och en en fräsig invalid. Samt sakerna som inte syns, månen och gubben i skepparkrans. Allt detta täckt av snö blev som man säger på skånska "najs".

Idag ska jag kanske åka till IKEA och köpa en Ivar. Jag har redan kollat ut en Ivar där, så den ska jag förhoppningsvis köpa.
Ivar är en vägghylla, där jag ska ställa en av mina högtalare. 4.1-högtalare, så det är bara en av fyra som ska stå i Ivar.
Och så ska jag pumpa cykeldäck, jag skiter i att bygga om min cykelpunktering till tidsmaskin. Jag lånar mor mins cykel istället.

Och så är det snart skola, och jag driver inte med er! Skolan börjar verkligen snart, och jag vrider mig i pinor för att jag inte spenderat mitt älskade jullov på ett bättre sätt än jag gjort. Jag hade gärna velat fånga en liten söt känguru-unge på mitt jullov nämligen. Oj, vad mysigt att ha den att gosa med. Men, ack och ve. Jullovet är ju som redan nämnt slut. Så känguru-ungen  får vänta tills kanske nästa jullov.

Adjöken!

Av Månen - 4 januari 2008 15:36

Jag vet inte riktigt vad jag håller på med, men bra, det blir det.
Jag håller på att bygga en liten snitsig eka i min fantasi. Och min hjärna är inte så dålig när det gäller att fantisera ihop saker. Så hjärnan bygger den bästa båt som går att tänka sig. Jag har nämligen fantiserat ihop ett väldigt bra byggmaterial. Guldövertäckt playwood. Så gissa om ekan blir snygg, alltså!

Gulden ger ekan dess snits, playwooden gör den stabil. Oj, så fiffigt.
Tur att det bara är i min fantasi jag byggt den, för om det hade varit verklighet hade jag inte haft råd med allt guld. Jag tror att jag inte ens haft råd med playwooden. För det är en stor eka jag byggt.


Och nu undrar ni: Vad katten har den där pôjkvaskern fantiserat ihop en  snygg och stabil eka för?
Jo, svaret på den frågan är: Jag hade tänkt mig att jag skulle ro till Karlstad lite, för just nu befinner jag mig i Uppsala.

Det är bara lite synd att hjärnan inte har skrivare, så att jag kan få ut min lilla ihopfantiserade eka på något sätt. Det är lite synd, för nu har jag fantiserat lite helt i onödan. Oj, så dåligt.

/Månen.

Presentation

Omröstning

Idag ska jag göra en ny omröstning på bloggen. Är det en bra idé?
 Ja! Kanonbra, Månen!
 Nej. Sumpa den idén.
 Hmm. Detta är ju omröstningen..
 Lägg ned bloggskrället.
 Heja kommunisterna!

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards