Alla inlägg den 22 januari 2008

Av Månen - 22 januari 2008 18:24

Igår placerade jag mig framför TV:n, och så hittade jag ingenting bättre än Bolibompa. Så jag satt där, och glodde på som bara den! För detta var då ett riktigt kvaltitetsbarnprogramm! Jag lärde mig saker som fasen alltså, när jag satt där! Det var något djurprogramm, så jag lärde mig en jäkla massa saker om en bäver. Just denna bäver hette Bert och bodde i det stora Amerika. Där lärde jag mig att bävrar är förbankat flitiga och noggranna, samt att dom har en extra hinna framför ögonen, så att dom kan se bra under vattnet. 
Direkt slog det mig varför Beijer byggmaterial har en bäver som logotype! För att dom vill framstå som flitiga och noggranna, och dom vill gärna se bra i vatten!

Det är minsann andra grejer, än vad jag minns som barnprogram från mina barndomstider. Då var det Dagens visa, vilket var så otroligt tråkigt så att man hellre skulle velat simma i vatten med två äckliga isekter som flöt på ytan. Rödbruna insekter, som bara låg och flöt på ytan. Dessutom slemmiga, skulle dom se ut att vara.
Men, åter till Dagens visa.
Vad sjutton lärde man sig av Dagens visa, egentligen? Ingenting, nej just det! Ingenting! För dom där fjantiga barnen med sina små systrar eller kamrater, dom bara stod där och förlöjligade sina små ljusa stämmor och gjorde till sin röst så att den lät som två överkörda småfiskar som råkat trampa på en rostig spik ute på gatan.
Usch för Dagens visa. Det kom ju aldrig några rocksånger, utan det var alltid dom där fjantiga "Blinka lilla stjärna", "Imse Vimse spindel", "Rudolf med röda mulen" och självklart klassikern "Mat-tanten Freja".
Jag kan helt ärligt säga att jag inte hörde varken Reptilia, Heart In A Cage eller Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band en enda gång! Det ni! Det trodde ni inte! Att barnteve kunde sänka sig så lågt, att inte ens låta barnen sjunga världens grymmaste låtar!

Däremot fanns det annat guld på barnteven på min uppväxtstid. Brum, Björnes magasin och Baltazar. Samt alla julkalendrar och sådant, som var bra på den tiden! Det ni, små barn som växer upp nu! Ni har då verkligen missat någonting, ni, som växer upp nu! Det enda bra ni har är ett ynka djurprogramm som visar intressanta reportage om bävrar som heter Bert!
I och för sig, ni har ju Björnes magasin fortfarande (tror jag?), men nu har ni en Björne med en jävla äcklig röst. Så den Björne går det bankemej inte att lyssna på, för han, den jäveln, låter som han har svalt en röd tiger som rivit honom i strupen så mycket att han svimmat av, men vaknat upp igen med jätteäcklig röst. Den Björne jag växte upp med, han hade då inga problem alls i världen, varken talproblem, röstproblem, eller problem med röda tigrar!

/Månen.

Presentation

Omröstning

Idag ska jag göra en ny omröstning på bloggen. Är det en bra idé?
 Ja! Kanonbra, Månen!
 Nej. Sumpa den idén.
 Hmm. Detta är ju omröstningen..
 Lägg ned bloggskrället.
 Heja kommunisterna!

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards