Alla inlägg den 1 februari 2008

Av Månen - 1 februari 2008 15:41

Vad pigg jag är idag! Jag gick och la mig vid nio (21:00), dock var jag ändå tragiskt morgontrött på morgonen. Men det gick över efter en förmiddag, och nu på eftermiddagen drack jag till och med kaffe! Oj, vad pigg jag blev! Så nu är jag piggare än lärkan himself.
Att jag gick och lade mig så tidigt igår var anledningen till att jag inte skrev blogg igår. Jag hann helt enkelt inte, då jag kom hem ungefär 21.00 från Karlstad stad. Och på dagen hade jag varit i skolan, när jag kom hem från skolan var jag bara hemma i ungefär 2 timmar och dom försösade jag genom att prata med farmor och sova, samt lyssna igenom Albert Hammond JR-skivan Yours To Keep.

Sedan har jag haft fel och rätt idag.
Jag hävdade att jag var empatisk i en rasist-film vid namn This Is England (Jag tyckte synd om utlänningarna som spelade fotboll, inte rasisterna).
Jonas hävdade att ordet "empatisk" inte finns, utan menade att ordet jag sökte efter var sympatisk. På sätt och vis var det väl nog det, ändå.
Men, jag hade i alla fall rätt i att ordet "empatisk" finns! Det är ju positivt.
Så, bara för att vara på den säkra sidan kollade jag upp det med en allvetare jag känner. Wikipedia.

Här är två utdrag från Wikipedia:
 Sympati är en känslomässig samhörighet med en annan person. Ofta innebär det att en person upplever ledsamhet, inte på grund av egen bedrövelse utan för att någon annan person som denne är välvilligt inställd till är ledsen.

Empati betecknar förmågan att ha medvetande om andra personers känslor och att handla i enlighet med detta. Begreppet är nära besläktat med medkänsla och inlevelse, men sträcker sig utöver ett rent känslomässigt inkännande och förutsätter även ett rationellt värderande.

Jonas, du hade nog rätt. Sympati var det ordet som behövdes för att beskriva att man tycker synd om något. Grattis, Jonas. Men lägg märke till att empati är nära besläktat, och att det kan vara lätt att säga fel. Det är inte ofta jag måste erkänna att jag haft fel.

Men, din lilla lurifax! Du får heller inte glömma att ordet "empati" visst finns, och att du hävdade hejvilt: Det finns inget sådant ord, Månen. Det finns inte!
Din lilla galning! Klart som katten att det finns!

Kaffet var inte gott, men jag drack ändå en hel halv kopp. Den andra hälften "spillde" jag ut. Jag hade för övrigt en sockerbit i, men ingen sked. Så det låg bara socker på botten. Det var i alla fall godare än vad själva kaffet var.

Och just det! Jag hade visst inte tappat bort 200 spänn, kamrater. Jag hade visst redan gett dom till Filip, det var bara så att jag och Filip glömt bort att jag gett honom det. Så alla ni som startat en insamlingsfond kan gärna få ge tillbaka pengarna till pensinärerna ni vänt upp och ned på. Om ni inte nödvändigtvis vill ge mig ett extra litet påskott, för att jag är så snäll och skriver på min fina gröna blogg (nästan) varje dag.

Presentation

Omröstning

Idag ska jag göra en ny omröstning på bloggen. Är det en bra idé?
 Ja! Kanonbra, Månen!
 Nej. Sumpa den idén.
 Hmm. Detta är ju omröstningen..
 Lägg ned bloggskrället.
 Heja kommunisterna!

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards