Alla inlägg den 3 april 2008

Av Månen - 3 april 2008 19:13

Plats: Ikea.
Tid: Nästa onsdag, 17.00
Kostnad: 500 Svenska riksdaler i anmälningskostnad.
Utrustning medföres själv, Ikea står för kundvagnen. Spik, klister och nitro är något som rekomenderas.

Att förblöda, halsbränna och sjukhuskostnader i allmänhet står inte försäkringen för.
Det gäller bara att vinna, den som dör får skylla sig själv.
Ikea-race går livligt till, det är en känd faktor. Det är till exempel tillåtet att använda gardinstången Maja-Stina som lans och bokhyllan Niklas som sköld, så skaderisken kan bli aningen hård om man får Maja-Stina i ögat.

Ikea-race är ett sorts kundvagnsrace som utvecklas i allt större grader, sporten sprider sig över hela världen och nya grenar inom sporten "kundvagnsrace" utvecklas hela tiden.
Det nya, trendiga är tornadospel. Det är alltså inom den grenen man använder Maja-Stina och Niklas mest, då man i princip bara riktar in sig på att hålla sig kvar på kundvagnen och slå ned den andra motståndaren. Inom denna gren är man endast två åt varje gång, och banan man kör i är lagret.

Men, Maja-Stina och Niklas är även tillåtna i det klassiska kundvagnsracet, där i princip allting är tillåtet.
Man får sparka undan andra deltagare, man får ta genvägar, man får krocka med andra deltagare. Allt är tillåtet, förutom att köra in i Ikeas kunder.
Kunderna blir pissed of, någon ilsken vakt kommer och vips: Så är racet slut, självklart blir den som kört in i en kund diskvalificerad och bannlyst på Ikea-race över hela landet. Sabotörer vill man inte ha att göra med!
Banan självaste racet körs på är uppdelat på några sträckor, men den svåraste som kräver mest uppsyn och medvetande är såklart sträckan: Ikeas entré till Ikeas lager, då det finns en jäkla massa kunder, en jäkla massa porslinsavdelningar och en förjävla massa Ikea-personal att se upp för.

Andra sträckor man kör i själva racer är:
Restaurangen, där det gäller att parkera fortast, snitsigast och mest diskret, för att sedan äta en välbehövlig måltid från Ikeas billiga menyer.
Här gäller det att välja rätt, och man kan passa på att dopa sig. Sträckan är egentligen bara en paus i huvudracet, Ikeas entrédörrar till lagret.
Så huvudracet är uppdelat i två omgångar.

Sedan finns såklart sträckorna i lagret. I lagret kör man hejvilt, överallt och det är deltagarna själva som gör upp med sina rivaler om vilka sträckor dom vill köra.
Här är det absolut mest tillåtet att spräcka varandras käkben, bränna sönder varandras näsben och bita tag i motståndarens testiklar.
Här är alla varor inpaketerade, så det finns inte mycket ömtåligt att förstöra.

I lagret kan man även köra några specialsträckor, med extremt skarpa kurvor. Egentligen utformat som en annan gren, men körs ändå ofta vid Kundvagnsrace-tillfällen i vanliga fall.
Om man inte kan kontrollera sin vagn är detta en lönlös grej, då sporten mer kan liknas vid walling än Ikea-PRO-Customer-Trolleyrace.
Om man inte har benmuskler, eller har valt att ta allt för hög fart slutar det med katastrof, rakt in i väggen.
Det gäller att ha lagom fart, då man med benets hjälp ska "sparka" till väggen, så att man totalt ändrar riktning och ändrar då vinkel med 90 grader.
Varning! Farligt i för hög fart, som sagt var!
Här är grenen högst personlig, så man kör inte två och två, utan individuellt och resultatet bedöms av domare. Fusk och våld är inte tillåtet, då denna gren kan gå åt helvete av sådant. För ingen vill väl ha en stukad nackkota?
Psykning är dock tillåtet i stor grad.

Kundvagn väljer den som tävlar själv, det finns några Ikea-kundvagnsalternativ. Själv kör jag oftast med dom mindre modellerna man hittar vid toaletterna vid ingången.

Är du redo?

Dagens visdomsord: Att bli överkörd kan göra ont, men tänk på att raka dig till presskonferansen ändå!

/Månen.





Presentation

Omröstning

Idag ska jag göra en ny omröstning på bloggen. Är det en bra idé?
 Ja! Kanonbra, Månen!
 Nej. Sumpa den idén.
 Hmm. Detta är ju omröstningen..
 Lägg ned bloggskrället.
 Heja kommunisterna!

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards