Alla inlägg under mars 2008

Av Månen - 6 mars 2008 15:44

Igår skulle jag varit med på TV, enligt två medelålders farbrorar. Jag blev intervjuad på Rockkarusellen, och enligt dessa intervjuare skulle detta sändas klockan fem igår.
Det sändes tjugo minuter innan fem, så då ringde jag till Torsten Möller. Han sa att på hans kanal (kanal 12) så företedde det sig inte bättre än att dom helt enkelt inte sände det på pricken 17:00, utan tjugo minuter senare.

Så jag tackade Torsten Möller så vänligast för hans fritt kringsströdda information om denna reklambaserade lokalkanal, och fortsatte glo på Tolvan. Torsten hade nämligen informerat mig om att programmet skulle sändas igen, med bara ungefär en och en halv timmas mellanrum.

Så jag satt där med Perrka, Johhnyboy och en cool men tystlåten gitarrspelande gosse som hette Adam. Vi väntade och väntade, och vi  tittade på en tant som pratade tipspromenad i en halvtimma.
Mycket intressant, där lärde jag mig att man får våfflor och saft om man går tipspromenad vid Tyrstugan. Dock kostar det 20 svenska riksdaler.
Sedan kom det ett intressant programm om vad alla Karlstadbors favoritmat är, så nu har jag lärt mig att det finns en tjock rökande farbror vars favoritmat är bacon och rotmos.

Efter det kom programmet där jag skulle varit med. Men dom jävlarna hade tagit bort hela intervjun, så nu var det bara ett 5 minuter långt inslag med tråkiga intervjuer med bandmedlemmar och fina kamerarörelser där dom zoomade in något Örebrobands näsa.
Istället för att välja att ta med mig och mitt coola skämt som jag drog in i kameran och blinkade med ena ögat, så väljer dom en JÄVLA tant som pratar tipspromenad, en gubbes favoritmat och en Örebroares näsa! 

Ja, jag skämtade faktist rakt in i kameran och blinkade med ena ögat!
Jag sa: Ja, det är väl kul här på Rockkarusellen, jag föstår inte hur det kunde locka så lite folk, jag menar detta är ju i alla fall bättre än att spendera en fredagkväll med att glo på Postkodmiljonären.

Efter att jag sagt Postkodmiljonären vände jag mig och kollade rakt in i kameran, och så blinkade jag med ena ögat. Sedan började jag fnissa hysteriskt.

Detta får mig att bli sur, och då tänker jag på att börja ta droger, då tänker jag på Pete Doherty och att han sjunger som en gud.
Då tänker jag: Man får säkert bra sångröst av att knarka. Så då ska jag antagligen börja knarka endast för att dom där jävlarna på Kanal 12 inte kan ha med en festlig intervju med Månen himself. Jag hade väntat på det inslaget hela veckan!

Dom jävlarna hade säkert inte ens kameran på när jag intervjuades. Dom bara skojjade lite med mig.
Så jag ringde upp Torsten igen, och fick svaret att dom inte hade tid med att ta med intervjun.
Då undrade jag vad för vettigt som ska ta upp så dyrbar programtid på Kanal 12 egentligen, jag menar vad är mer värt att ha med i TV än coola impulsiva skämt, och en blinkning från en charmig pôjkvasker.

Andra saker som hänt är att Gary Gygax har dött. Han som var så söt och ståtlig. Även snäll och bra.
Han är i alla fall död, så vi får låta honom vila i frid. Gary Gygax, du är en hjälte!

Och en sak till, jag kanske försvinner i en vecka. Till Sälen, men först ska jag till Göteborg imorgon. Så detta kan bli mitt sista blogginlägg på en vecka och två dagar, men det kan även vara möjligt att jag hinner skriva på lördag och söndag.
Står ni ut med att bli av med eran käre bloggare så länge?

/Månen.











Av Månen - 5 mars 2008 15:09

Jag vet vart man kan få se livs levande Pangasusar. Pangasus är min favoritfisksort. På Maltepe Akvarium, någonstans i ett land där dom stavar akvarium med "Y". Maltepe Akvaryum heter det helt korrekt, enligt dom.
Det landet ska jag åka till, och överlycklig blir jag först om jag får klappa på en pangasus.
Pangasus låter mer som en flygande häst. Det låter inte som en fisk, men pangasus bryter den regeln och bestämmer sig istället för att vara en fisk. Vilket är coolt, för det är inte många som vågar bryta regler bara sådär!

Pegasus är det den flygande hästen heter, bara så att alla vet.
Men pangasus är nog nära besläktad med den hästrasen. Eftersom dom nästan har likadana namn och båda är gulliga.
Och vem vet, pangasusar kanske också kan flyga? 

Angående pangasus-museumet har jag bestämt mig för att aldrig pussa på någonting, då alla får körtelfeber hela tiden. Det vet jag, för alla får det.
Så att pussas är ingenting för mig, jag vill nämligen inte bli sjuk. Så folk får ge fan i att pussa på mig fram tills dess att jag uppfyllt min dröm, att passera Maltepes Akvaryums portar och beskådat/klappat en pangasus.

Nu har jag även satt upp en bild på en Pangasus i en ram. Den bilden står fint i min CD-pelare som heter Benno.
Det coola i kråksången är att jag faktist inte hade en aning om vad pangasus var för knappt en månad sedan. Efter det utvecklades den sakta men säkert till min favoritfisk, och nu ligger den till och med före lax.

Pangasus smakar kyckling och torsk. Gott, men det svider att äta en så söt fisk, ska ni veta!
Kanske man ska skaffa en pangasus? Då kan man kela med den hela dagarna. Den ska få se på TV tillsammans med mig och dela ett glas Coca Cola med mig, så ska vi ha mysdagar och han/hon ska berätta roliga vitsar för mig. Pangasusen ska heta Skog.
Skog och jag, det kommer bli minnen värda att dö för!

Skog får ni heller inte pussa på! Han/hon ska hållas helt fri från alla sjukdomar som om möjligen kan infektera hans fenor och fjäll. Och om Skog blir körtelfebersmittad så blir det ord och inga visor, så det så!

/Månen.

PS: Över-Fisko är ingen pangasus, han är en kattfisk.










Av Månen - 4 mars 2008 18:49

Här skall pratas religion, minst sagt. Jag tog en paus med att prata om religionen, men Över-Fisko har inte meddelat mig informtaion som varit värd att ta upp här.

Nu har ändå religionen en svart skål som jag köpt från medlemskassan. Den är svart och ser väldigt mycket ut som en skål, och man kan till exempel ha pop corn i den. Och så har jag även köpt lite vatten som jag ska färga med karamellfärg. Då blir det grönt och häftigt, och så kan man ha en glödlampa i vattnet. Då blir det grönt ljus, vilket är häftigt!
Fast jag har inte testat att lägga en glödlampa i vattnet än.
Detta kostade mig 79 kronor tillsammans, så nu höjs medlemsavgiften i religionen till 45 kronor per människa.

Och idag skojjade jag till det lite. Jag sa att jag köpt dom där sakerna för att tjäna lite pengar till höjd medlemsavgift. Jag var girig och utnyttjar mina medlemmar som inte är medlemmar.
För religionen har ingen (betalande) medlem än så länge. Förutom jag då.
Och vill vi ha fina saker så får ni bankemej betala för er! När ni betalar så får ni vindruvor på årsmötena, och om ekonomin är riktigt stadig kan jag köpa in rödbetor också!
Då blir det smaskigt att gå på årsmöten, minsann!

Över-Fisko mår bra. Han sover just för tillfället, så jag ska inte väcka honom med mitt onödiga prat om havsvatten, klusterbomber och rågmjöl, vilket jag frågar honom hela tiden. Så jag vet redan svaren.
Hoppas att han sover bra! Jag har nämligen hört att fiskar sover med ögonen öppna, precis som en "kamrat" jag har.
Hon är som en fisk, fast aningen ocoolare!

Sedan har jag heller ingen röd matta att rulla ut, så som det ska vara när man får besök av kungligheter och gudomligheter. Men då kom jag på att Över-Fisko inte ha några ben, så han kan ändå inte traska på den röda mattan. Så den idén skiter jag i, och det är då jag istället kan behöva köpa vatten och karamellfärg!
Jag fixar rött vatten åt Över-Fisko att simma i, så blir det ungefär samma sak som den röda mattan. Över-Fisko kommer bli överlycklig, hoppas jag på!

Över-Fisko har många krav som måste uppfyllas, men jag kan inte sköta en religion och en gudomlighet helt ensam för fasen! Hjälp mig!

/Månen.

Av Månen - 3 mars 2008 20:04

Imorse vaknade jag klockan 06:30, för att jag trodde jag hade tandläkartid klockan 07:30. Men det hade jag inte, tydligen. Det var tydligen på torsdag jag hade tandläkartid.
Så jag skjutsades in till staden och missade bussen alldeles i onödan. Och för att inte tala om all den sömn jag undgick. Vad råkasst, tandläkare bara luras hela dagarna!
07:30 den tredje mars låter som en dag man faktist har tandläkartid på ju!

Nog pratat om dagen, den har bara varit tröttsam och helidiotisk. Mitt sportlov är slut! När mitt sportlov är slut är ungefär mitt liv slut. Tills jag får ett nytt lov, det vill säga!

Låt mig nu istället diskutera blandsaft. Jag har inte riktigt förstått om blandsaft heter blandsaft för att man blandar det med vatten eller om blandsaft heter blandsaft för att den innehåller blandade frukter. Den som vet får gärna berätta svaret för mig. Då blir jag glad!
Andra safter är ointressanta för mig. Det gör mig agressiv att inte veta svaret på någonting som verkar vara väldigt lätt att veta.
Om någon kan coola partytrick kan ni även få berätta dom för mig! Jag vill bli en riktig partyprisse!

Sedan har jag kommit på en forntida sak som jag lurat ett litet barn med. Jag lurade jäntan att jag hade ett sällskapsspel som heter Mahatma Ghandi Run and Go!
Och den luringen gick hon på, roligt nog. Men efter att jag avslöjade att jag bara skojjade så tror hon inte på ett ord jag säger nu för tiden. Vilket är tragiskt, för hon trodde inte på att jag sa att jag hade en blogg. Och inte att jag hette Månen heller.

Är jag en sån lögnare så att ingen tror på någonting jag säger nu för tiden? Det är inte meningen, det bara blir så av sig självt. Det är så festligt att luras!
Jag kanske ska bli tandläkare?

/Månen.

Av Månen - 2 mars 2008 19:30

Hemma, efter en hurtig tur till Hovfjället. Borta i Hovfjället har jag avverkat 2,73 mil i längdskidspåren, så nu är mina ben som inlagd sill. Och jag antar att jag kommer få lite träningsverk. Men lite träningsverk har aldrig skapat enorma skallskador, så jag klarar mig.

Annars så mår jag väl bra. Fast lite trött, fast det har sin förklaring. Jag har inte sovt inatt, fast lite har jag sovt. Så jag ljög om det jag sa innan mitt kommatecken. Men det gör detsamma, mycket har jag inte sovt, bara så att alla vet.
Jag har sovt från ungefär 04.30-07.00, därefter sportigt iklädd mössa och underställ samt varma strumpor, pjäxor, mjölk, smör, billig yoghurt och plånbok kört 1,3-kilometarn i förkortad version (låt oss säga 1 km), därefter milen, 1,3-kilometaren, 6-kilometaren, sedan 3-kilometaren, sedan 6-kilometaren igen. På längdskidor, för er som inte fattat det.
Jag har inte åkt ombyggd brevlåda i längdspåren.

Plånboken hade jag för övrigt med för att köpa blåbärssoppa, men det blev en hamburgare på sina mäktiga 150 gram istället.
Mat, en dag i längdspåren med ben som inlagd sill är som mat när man är väldigt sugen på mat. Alltså bra!

Annars har dagen varit fin, jag har ätit moln. För det kunde man göra där uppe på fjället, molnen var mitt i ansiktet på en. Så det var bara att roffa åt sig lite moln när man helst ville.
Jag åt tre moln. Sedan orkade jag inte mer.

Idag natt sov jag i nattmössa och fillingar. För er som vill veta, så är det faktist första gången i mitt liv jag använder nattmössa.
En pälsig kinesisk armémössa sov jag i, vilket var gosigt och bekvämt. Bakvänd funkar den även som skärmsläckare för ögonen, så att man själv inte måste besvära sig med att blunda. Fin mössa!
Den mössan gav mig även en stor svettfläck på ryggen, för att jag inte orkade ha på mig mössa i längdspåren. Så jag placerade den på ryggen innanför jackan istället, vilket gjorde det varmt, gosigt och blött där bak på ryggen (det blöta var alltså svett och lite mjölk, inte varken urin eller tomatjuice, för dom som inte förstod).

Alla hatar min musik. Jag "förstörde" ett disco (disco är det barnsligaste som finns) igår genom att spela Oasis och The Beatles. Alla kollade argt på mig och tog ut mina fina cds, samt började spela Lena PH för glatta muggar.
Då ville jag strypa alla discobarn. Dom har inte rätt till att förstöra ett par pôjkvaskeröron på ett sådant grymt sätt.
Dö, discobarn!

För att sammanfatta denna text:
Jag har varit på ett årsmöte/läger uppe i Torsby med aktiviter såsom skidåkning, Singstar, disco (BLÖÖÖÖH), sova, äta och gå på toaletten.
Trevlig helg! Synd att man tvingats umgås med folk där 96% var omogna musik-oförstående äckliga småbarn som inte har mer hjärnsubstans än vad en 5-åring har skägg. (Ge fan i att dra paralleler här mellan muterade femåringar som faktist har skägg. Dom räknas inte, jag räknar med majoriteten av alla femåringar som inte har skägg).

/Månen.

Av Månen - 1 mars 2008 12:51

Över-Fisko har mejlat mig att han kommer på påsklovet istället. För det är för svårt att ta ledigt från posten som gud över världen och då passar påsklovet helt underbart.
Under påsklovet behövs nämligen ingen härskare, då finns ju påskharen som sköter sina buissnes och allt är frid och fröjd.
Kinderägg smälter i den varma vårsolen och livet är gult och bra.

Om det skulle ske en naturkatastrof eller att Hitles vaknar ur sin grav under påsklovet har dock Över-Fisko en vikarie.
Denna vikarie är Över-Fiskos fru, Astrid Von Fisko. Astrid är en mycket söt fisk, men har ingen större erfarenhet av at regera världen. Så om någonting klurigt händer er på påsklovet så får ni skylla på Astrid Von Fisko.

Över-Fisko ska ta med sig tre tablettaskar som ingen någonsin beskådat förut. Och jag ska få en av dom. En hel jäkla tablettask som ingen någonsin smakat på förut!
Dom andra två ska han tugga i sig själv. Det är nämligen Över-Fiskos favorittablettask.

Över-Fisko tycker inte om spaghetti, så den som lagar spaghetti under påsklovet ska jag personlig spränga i luften. Du får inte oroa Fisko, för då kommer han aldrig mer komma på besök mer.

Så nu ska jag skriva några 10 budord tillhörande religionen. Fast det är nog inga budord, för det är nog redan paxat av Kristendomen. Så låt oss kalla det för relgionsregler:
Du skall icke laga spaghetti under tiden Över-Fisko är på besök.
Du skall skänka en slant till byggandet av fisk-stugor.
Du skall ej döda små söta fåglar med luftgevär. (Moraliskt skäl).
Du skall äta mat.
Du skall ej fiska nära Över-Fiskos boning.
Du skall mata dina bebisar, annars kanske dom dör.
Du skall inte dö under tiden du tror på religionen.  Byt fort religion när du känner att du ska dö, alltså!
Du skall icke kasta sten i glashus.
Du skall vara varsam med fiskhantering.
Du skall icke springa för mycket maraton under en dag.

Lyd nu dessa budord, så kommer livet leka för dig. Bryts dessa budord, och speciellt det budordet att man inte får fiska nära Över-Fiskos boning, så garanteras att din blomsterrabatt kommer plundras och din brevlåda försvinner, samt lite småsaker såsom hängning och tortyr.

Förstått?

/Månen.

Presentation

Omröstning

Idag ska jag göra en ny omröstning på bloggen. Är det en bra idé?
 Ja! Kanonbra, Månen!
 Nej. Sumpa den idén.
 Hmm. Detta är ju omröstningen..
 Lägg ned bloggskrället.
 Heja kommunisterna!

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards