Alla inlägg under maj 2008

Av Månen - 18 maj 2008 22:22

God kväll, kamrater. Inte för inte att man skaffat den humor man har idag, när man har en pappa som är döfestlig.
Jag kan berätta om hur det var vid middagsbordet, just det tillfället jag uppskattade min fars stenkomiska humor så in i graven.

Vi åt våfflor, som min extremt trevliga, söta lilla moder lagat i ordning. Min bror pladdrade på om Londonresan han ska påbörja inatt.
Då sade min kära mor att Jakob (som då är min bror) ska skicka vykort till mormor, samt farmor och farfar.
Då fyllde min far i med: Men verkligen inte oss, för vi skiter fullständigt i vykort!

Fysjutton vad jag skrattade, och vad glad jag blev. Min pappa var så rolig att jag.. Äsch, vad det är svårt med liknelser nu för tiden!

Helgen var trevlig. Jag cyklade i en timme, ungefär, mitt i natten. Först då uppfattade jag hur mycket jag älskar att bara cykla med musik i öronen, mitt i natten. Det är som en musikvideo, fast på riktigt. Och på cykel istället för en cabad bil.

Helgen har för övrigt varit mycket lustig. Jag har totalförstört ett sextioårskalas, bara genom att dyka upp. Jag kidnappade 60-åringen och begav mig upp till ett rum för att pussa lite på den.

Oj. Nej, nu sa jag visst fel. Jag menade inte 60-åringen. Jag menade 60-åringens frus barn. Vilken tabbe, minst sagt!
Och förresten tror jag inte att jag förstörde kalaset genom att jag kidnappade flickan heller.
Jag tror ingen knappt ens märkte att jag var där. Förutom möjligtvis flickan.

Den flickan konfirmerades idag, men jag var inte närvarande i kyrkan. Däremot kom jag efteråt, på kalaset. Då fick jag tårta och grejer. Det var gott!

Jag hade även med en present till flickan. En alldeles grön tepåse (den finaste och blankaste jag kunde hitta), med smak av orientaliskt grön.
Grönt te, alltså.
Flickan har en gudmor som heter Lillemor. Lustigt namn. Det låter som en mamma som är ganska liten.

Dagens visdomsord:
Lek inte med eld som är varmare än 1000 grader, den är megavarm och bränner sönder händerna.

/Månen.



Av Månen - 16 maj 2008 14:24

På engelskalektionen hade vi en vikare som hette Atta. Det var ett fiffigt namn att busa till, tänkte jag.
Så jag gick dit och lade till bokstäverna "N, S D, R, E, T". Attans dret, var det busiga ordet jag skapat.
Dock kom Atta in och lät mycket arg på mig. Han röt till mig och frågade om jag ville vara inne klassrummet.

Svaret var självklart för mig. Jag svarade att jag ville vara inne i klassrummet, för där var ju Joakim. Så jag fick stanna i klassrummet.

Resten av tiden förbrukade jag, genom att komma på en totalt maxad mening, som innehåller alla ordklasser!
Verb, adjektiv och substantiv.

Jag skriver upp den ultimata meningen snart. Här kommer den:
Åka blå boll.

Sedan sysslade vi mycket med palindrom, jag, Tobbe och Jocke. Tobbe kom på det bästa palindromet. Jag skriver upp även det, för att det är det mest geniala jag hört i hela mitt liv:

CP-Åp spelar Raleps på PC.

Det är något av det roligaste jag hört sägas i min livshistoria, tror jag. Jag skrattade mig själv till ett drömland.
Fullt av godis och chips.

Annars var dagen aningen megatråkig, skolan har varit dyster utan min käre kamrat Tranan. Trots att han blivit en cooling som hänger med flickor hela tiden.
Eller. Nej! Dagen var festlig en stund, faktist. Jonte pratade om EMOs, då gick jag fram och visade mina ärr från skärsår jag fått på underarmen (på grund av att jag en gång var uttråkad och bestämde mig för att såga lite på mina kära blådådror i underarmen).

Då skröt jag hejvilt och pratade om mina sår.
Opassande nog kom skolsyster förbi, precis just då. Hon frågade mig om jag skurit mig.
Jag svarade: Jajjemensan, det är något som kallas EMO-tävling. Det handlar om att skära sig på handlederna så mycket att man svimmar, på grund av blodförlust.
Den som först svimmar vinner.

Skolsyster himlade med ögonen, och sa att jag skulle hålla mig till mina tomtar i skåpet. Arga skolsyster!

Dagens visdomsord: Skylta inte med skärsår på handleden för vuxna, dom har nämligen ingen humor och fattar inte nöjet i sådant.
Dom blir bara arga, och sticker en med benhårda gafflar på olämpliga ställen!

/Månen.







Av Månen - 15 maj 2008 19:05

Bomber och granater, vad mycket saker man kan hitta på Youtube! Flera kilo bläckpatroner skulle krävas om man skrev ut all information som lagrats på Youtube.
Det har jag räknat ut.

Andra fiffiga saker som är bra att veta, det är bland annat saker som jag funderat på.
Så det är bäst att ni tar åt er den information jag nu ger ut.
Tyvärr är det som så att det är lågkonjunktur i skallen. Det har i princip blivit inflation, så dom kloka tankarna kostar så in i helvetes förbankat jäkla mycket att tänka ut.

Mina tankar just nu handlar i princip bara om simpla saker, för att skallen fått andra saker på hjärnan.
Dom kloka tankarna rensas ut, och kvar blir bara längtan efter sommarlovet och.. Tankar kring en flicka.

Det är inte meningen. Det bara blir så, av misstag. Jag skulle faktist hemskt gärna vilja ha något festligt att skriva om nu.
En klok fundering eller en rolig historia att berätta.

Tyvärr, kamrater. Nu är goda råd dyra.
Jag har inte råd att bekosta min hjärna dyra tankar. Dom tankarna får jag säkert fram när jag minst behöver dom, ungefär på en volleybollmatch.
Då kanske jag börjar fundera på uppfinningar om hur man kan töja ut valrossar flera meter, för att sedan göra en energisparande lampknapp av den.

Sorgligt att jag inte riktigt kan klura ut hur den uppfinningen skulle funka, i mitt nuvarande sommarlovs-längtande tillstånd.
Jag hatar tankar som inte funkar som man vill att dom ska funka.
Jag vill kollapsa i en hög mat, så att jag kan drömma om mat och för alltid bli fri, från all världens bekymmer och bara äta, vara glad och vara ganska så tyst. Då hade jag inte behövt en riktigt fungerande hjärna. Då hade det räckt med en missbrukande liten dvärg som sköter tänkandet åt mig.

Praktiskt att ha en sådan i skallen!

Dagens visdomsord: Att mata en klåfingrad snattare med chilipeppar är något av det sämsta man kan göra.
Dom bits så in i hellskotta!

/Månen.







Av Månen - 14 maj 2008 22:08

Det var en dag, som passerade i en välklädd Månes dag. Månen gick omkring i en röd tröja, vilket tyder på att Månen var megahomosexuell.
Det visste inte Månen om, den dagen han satte på sig sin röda fina tröja. Så Månen gick omkring homosexuellt klädd en hel dag. Stackars Månen.
Dessutom drog han skam över New York.

Japp. Det stämmer faktist. Jag har haft på mig en röd tröja idag, och det tyder till 99% på att jag är homosexuell. Läskigt värre.
Pojkar får bara ha grönt, blått och svart. Samt ljusblått när dom är bebisar.

Förövrigt, idag fick jag magiska ryck som drog i mig. Jag ville försvinna från hela världen och bege mig till Hammarö.
Dock hör även den kommunen till världen, så det var inte riktigt världen jag ville försvinna ifrån. Det var Karlstad kommuns lilla förort Skåre, som jag planerat att försvinna ifrån.
Rymma på livstid, till ett hus jag egentligen inte har någon aning om vart det ligger.

Det var vad jag ville göra. För jag tror jag avskyr en stor del av min nuvarande klass, och det ska bli megaskönt att lämna flertalet av dom. Smutskasta varenda klasskamrat, och rymma till ett radhus på Hammarö. Det är vad jag vill göra.

Varför just Hammarö, det har sin förklaring. Men den förklaringen vet jag inte om jag vågar ge mig in på, eftersom den förklaringen fortfarande till viss del är hemligstämplad.
Jag fick i alla fall en fruktansvärd lust att lämna Ilandaskolans smutsiga golv, förflytta mina fötter till cykelstället och bara lämna alla lärare, rektorer och hemkunskapslärare. Lägg märke till att jag skiljer lärare från hemkunskapslärare, kamrater.
För hemkunskapslärare lär en något som är mer onödigt än vad lärare gör.

Jag ville bara cykla, och komma fram till radhuset jag inte har någon aning om vart det ligger, mer än nära Hammarö utbildningscenter.
Sedan skulle jag drabbas av streptococker, eller vad sjutton det nu heter.
Även det har sin förklaring, men streptocockerna gör detsamma.
Jag ville bara dit, och föralltid bli kvar där.
Brinna upp. Det skulle kvitta om jag gjorde det eller inte. Bara jag fick försvinna från Skåres grönklädda kullar, skolor och fiskmåsar.

Hammarö. Dit vill Månen flytta, för att förbereda månraket-bygget. Där vill Månen nämligen bo tillsammans med en flicka, som hjälper till med raket-bygget.
Flickan skulle kunna få hjälpa Månen framställa ett helt otroligt raketbränsle. Sedan skulle Månen bo på månen, tillsammans med flickan, ett hundskrälle och en fisk.

Megabra. Synd att jag inte får rymma för mamma bara.

/Månen.


Av Månen - 13 maj 2008 19:38

Frasen "Fear of sleep", som jag lärt mig från en The Strokes-låt, den passar inte in på mig.
Jag är inte rädd för att sova, däremot är jag rädd för att få en fotboll i ansiktet när jag somnat eller är på väg att somna.
Det gör att jag ofta inte somnar på nätter. På nätter är jag mer otrygg, eftersom jag då i totalt mörker är osäker på om en fotboll kommer flygandes eller inte.

Opassande. Tur att min säng inte står placerad på en fotbollsplan i alla fall. Då hade jag nog oroat mig några timmar extra varje natt.
Jag vill ha en riddarhjälm att sova i. Då skulle jag känna mig tryggare.

Dagar passar mig förundrande bra att sova på. Då har jag klar sikt för fotbollar som ska komma flygande i ansiktet. Fram tills dess att jag somnat, men då är det försent att oroa sig.
Om inte i drömmarna, vilket jag inte har något direkt minne av om jag drömmer om eller inte.
På nätterna drömmer jag om hemliga agenter och självmord. Och en läskig pirat-morfar med läskiga saker i sin barnvagn. Typ flygande knivar och megaläskiga monster.

Den sist beskrivna drömmen var en mardröm jag haft en gång, när jag var några år yngre och bodde i en stuga i Sälen. Jag vaknade alldeles kallsvettig och trodde jag var död.
Klockan var tidigt på morgonen, ungefär klockan sex. Så jag vaknade alldeles ensam med det traumatiska ögonblick som förföljt mina tankebanor ända fram tills nu.

Så numera är jag även rädd för pirat-morfarar. Jag vågar inte springa från lok som står på lokmusuem och varna piratmorfarar för att det bor en djävul som dödar allting som finns, längre.
Så stackars du gamle gubbe, som kommer i en barnvagn när det händer något sådant.
Jag kommer inte våga röra mig ur fläcken, för att informera dig om farorna som råder på gatorna. Jag kommer verkligen inte våga det.

Fantastiskt vad min hjärna kan hitta på fiffigheter. En annan cool dröm, det var att jag hittade en hemlig gång bakom ett täcke som min mormors mor sytt.
Det hänger på våran vägg, och den gången ledde till en ö mitt ute i havet. Det var mörkt och grejer, men jag var så extremt överväldigad att jag bara traskade rakt ut i mörkret, in i ett extremt råfräsigt svart slott.

Där hann jag inte minnas någonting ifrån, för jag är osäker på om jag upplevt drömmen längre än så.
Jag hatar att vakna mitt i en cool dröm. Jag vill veta hur den slutar.

Jag har kollat många gånger om efter den hemliga gången, bakom täcket. Den finns inte. Den har nog brunnit upp, efter min dröm. Sorgligt värre!

Dagen var minst sagt bra. Jag dog inte under natten, varken av fotbollar eller farliga pirat-morfarar.
Nätter är farliga.

Dagens visdomsord: Okej då, det blir väl några få visdomsord i fortsättningen. Men ni får nöja er med dom.

/Månen.

PS: Jag har aldrig testat amfetamin. Jag känner inte heller suget till att göra det.
Däremot verkar ecstasy lite häftigt, eftersom man inbillar sig saker. Som en dröm, fast till och med mer verkligt.

/Månen.

Av Månen - 12 maj 2008 14:29

Resan var kanonbra! Jag har tappat bort min laddare till mobilen och bara fått ett mål lagad mat på en helg.
Jag har även pratat i telefon med min fina flicka, men mest har jag pratat med henne för att hon har en ruggigt vacker röst.
Just för tillfället i alla fall. Hon är sjuk och hes, så hon låter precis som Anki ur programmet "Anki och Pytte".
Det är bra, fast jag kommer bli ledsen när hon får tillbaka sin röst igen. Då finns det ingen anledning att ringa.

Fast det är kul att prata med henne. Jag har lärt mig massa romantiska fraser ur Kalle Anka & CO, så jag kallar henne för sockerpinglan och sånt, som Kalle säger till Kajsa. Hoppas hon blir glad i alla fall.
Vi pratade om mycket saker. Jag har förresten glömt bort att berätta om henne.

Eller glömt bort och glömt bort. Jag har bara hemlighetshållit det i 12 dagar. Jag är en sån där dålig pojke som skäms över att vara.. Det där fjantiga.
Jag. Månen. Jag kan ju inte traska ned i fjantighetens stora träsk och flimra omkring på rosa moln, bara för att jag totaldiggar en flicka.
Det passar inte min personlighet. Jag ska vara hård och elak, och klappa på söta hundar som heter Luffe Luffsen.

Nog pratat om flickan. Hon är bara bäst i världen, och borde bara uppta 75% av mitt liv.
Så visst finns det plats för 25% andra kloka tankar. Vad sägs om politik?

Klassråd, det är totalt megaonödigt, eftersom det är ungefär 1% chans att lyckas påverka någonting i klassen, när halva klassen inte fattar ett piss, och den andra halvan argumenterar emot, trots att dom inte heller fattar ett jota.

Klassrådet idag handlade om KIS-rummet. Att en del personer inte orkade stiga in i det rummet, medan andra faktist orkar det.
Ungefär 50% av klassen orkade. Dom 50 procenten sa: VAFAN GNÄLLER NI FÖR?
Dom andra fattade inte vad dom gnällde om, dom bara sa: Vi hänger inte där.
Då frågade dom om det var något fel på KIS-rummet. Den andra hälften svarade att det är för trångt och högljutt.

Då kom Tranan på att vi skulle kunna göra ett hemligt rum där man får prata. Då blir det inte fullt, om ingen hittar dit. Praktiskt värre!

Vad som mer sades på klassrådet, det var att elevrådet har 5000 kronor dom inte vet vad dom ska göra med.
Jag föreslog att vi skulle bygga världens största lådbil, men icke sa Nicke. Jag blev totalhatad och motargumenterad så in i märgen.

Min SO-lärare sa i princip att jag har totalförbud att öppna käften. Är det vad som ska kallas demokrati?

Dagens visdomsord: Jag orkar inte med att skriva visdomsord så länge till. Det är jobbigt.

/Månen.


Av Månen - 8 maj 2008 23:12

Kvällen sträcker sig. Mörkret spikar fast sina musselskal i pojkarnas helspända ryggrader.
Stjärnorna blinkar som stjärnor på himmelen. Mörkret, natten, kylan, mjukost och kvällsmacka.
Det är vad som är kväll.

Poetisk som jag är, kom jag på det där alldeles nyss. För jag har en verklig karriär inom den sysselsättningen. Jag skriver dikter lika vackra som JAS-plan, i sitt mäktiga stål och den döfräcka spetsiga looken.
Jakt, atack, spaning. Det är vad JAS står för. För det vet jag, för jag är nämligen medlem i Flygvapnets frivilliga. Jag utbildas till en barnsoldat som skjuter pakistanier i pannan.
Precis där indier har sina prickar. Om man träffar en indier där träffar man mitt i prick (ordvits).

Förresten, tjenare alla icke-vänner. Ni som läser denna smörja bara för att det är en blogg, skapat av en pojke med ett astronomiskt namn.
Ni är trots allt mina vänner ändå, för att ni orkar engagera er ända till den biten att ni faktist lyckats förflytta era ögon ända hit ner, och läst just denna text, innan ni istället går och förflyttar tunga stenar på Malaysia.
För såna saker kan man göra istället för att läsa den här och många mer bloggar.

Malaysianerna behöver hjälp med att flytta tunga stenar, tror jag. Förresten är det så mörkt och nattigt, så jag börjar bli väldigt trött, trots att månen brukar ha nattpass.
Fast det är den där runda stora tjockisen i himlen, som har det passet. Det är faktist inte jag.
För jag är en pojkvasker som försvinner till Växsjö imorgon. Japp. Jag är faktist borta i några dagar, så det blir inga inlägg på några få ynka dagar.

Sakna mig. Jag behöver saknas. Jag har inga vänner och sjunger trudelutter om låtsasvänner för mig själv.
Mina låtsasvänner finns inte, för jag har inga. Men det har Alfons. Hans låtsasvän heter Molgan. Han ser ut som Alfons fast i spökperspektiv.

Jag är sugen på mjölk, men jag har druckit varenda droppe vi har i huset. Ska jag sjunka så lågt som till vatten?

Dagens visdomsord: Två framtänder är minsann bra att ha när man spelar fotboll.
Det krävs om du vill bita domaren, för att du är rabiessmittad och domaren är elak.

/Månen.

Av Månen - 7 maj 2008 21:04

Jag hörde att det var någon politiker som brukade söka på sitt namn på bloggar.
Jag kanske ska testa och skriva en politikergubbe i min blogg, för att testa om den politikern läser min blogg.
Jag prövar Göran Hägglund och Fredrik Reinfeldt. Spännande, nu är det bara att vänta och se, om Göran eller Fredrik hittar hit och ger mig en råfräsig kommentar.

Dagen till ära har jag firat ute i det varma gräset, helt utan vänner. Med ett grässtrå i munnen. Ett grönt grässtrå.
För gräset har blivit grönt, och Peps Perssons gamla klassiker passar så in i bänken. Den som handlar om vackert väder.
Jag vet inte om Peps har några mer klassiker, men den är i alla fall en av dom.
Peps är Sveriges härligaste skåning, och inte gör det honom sämre att han påminner en om att dricka Pepsi, med sitt nästan identiska namn.

Vännerna jag inte umgicks med var borta. Jag var själv, en hel spanskalektion. Läskigt till tusen!
Däremot fanns det ju några främlingar som försökte bjuda in mig, men dom kan lägga ned sina sekt-tankar gällande mig. Jag går inte i närheten av farliga människor som vill ändra åsikt om saker i världen. Det är farligt att umgås med fel personer.

Med fel personer uppstår total tystnad många gånger. Det är otrevligt. Något är jättefel då.
Precis som det är på en tyst åker, så tyst blir det. Farligt tyst. Det känns som om någon bara väntar på att sticka en blank aborrfena i ryggen på en. Pinsamt att vara blodig, om man ska på bröllop efteråt, alltså!

När jag sa "bröllop" kom jag att tänka på att jag aldrig varit på något sådant. Det var ju inte så trevligt. Jag som alltid är sugen på att äta bröllopstårta!
Bröllopstårtan får vänta tills jag blir bjuden på något bröllop.
Ett bröllop som ska bli minnesvärt, det är då jag vill ha bröllopstårta. Och Risifrutti skulle inte sitta helt fel, det heller. Men det har jag däremot ätit många gånger.
Jag har nog ätit mer än 40 Risifruttis i mitt liv. 40 är en väldigt stor summa. Det är ungefär så många liter vätska Joel pissar innan en fotbollsmatch.
Beror hans enormt stora kissbehov på nervositet, eller att han bara vill skippa uppvärmningen?
Det är det ingen som vet. Ty Joel är ett mysterium.

Ska jag berätta om en lustig farbror, kanske? Jag tror jag gör det lite grann, för att göra en liten utfyllnad i det här inlägget. Gubben skämtade om att gator behöver vara 4 meter breda för att tjejer vickar på höften så mycket.
Kul skämt, farbror Yngve. Jag tror att Yngve bör hålla sig till att lära ut dans och attrahera 50 år yngre flickor, istället för att skämta, för hans skämt gick inte hem i klass 9B, 9C och 9D.

Dagens visdomsord: Släng dig inte i väggen om du inte har hjälm, för om du har hjälm så skadas du inte lika mycket.
Håret skyddar knappt en fjärdedel så bra, har jag räknat ut med hjälp av egen fantasi.

/Månen.

Presentation

Omröstning

Idag ska jag göra en ny omröstning på bloggen. Är det en bra idé?
 Ja! Kanonbra, Månen!
 Nej. Sumpa den idén.
 Hmm. Detta är ju omröstningen..
 Lägg ned bloggskrället.
 Heja kommunisterna!

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards