Direktlänk till inlägg 23 augusti 2009

Karlstad?

Av Månen - 23 augusti 2009 22:21

"Välkommen till solstaden! Din nya hemstad präglas av solen. Det märks på vädret, mentaliteten och våra symboler. Det är helt enkelt trevligt här."
(http://www.karlstad.se/apps/symfoni/karlstad/karlstad.nsf/$all/232D317C072C09AAC12574470059E636)


Den där oemotståndligt härliga texten får dig att flytta till Karlstad direkt. Du säger upp dig från ditt välbetalda jobb i Kattegatt, lämnar fru och barn och flyttar till Karlstad - För att upptäcka hur det egentligen är.

Den här sommaren har vi kanske upplevt 5 soliga dagar i Karlstad. Mentaliteten har nått bottenskrapet i syltburken, ty ett hemskt monster har satt sina klibbiga fingrar i syltburken och slickat upp våra sista droppar värdighet. Detta hemska monster (som för övrigt är hårigt) heter Deje. Deje är en liten ort som ligger alldeles för nära Karlstad.

Dejeborna har gjort oss riktiga människor (Karlstadborna) till ett riktigt avfallspatrask till slaggprodukt. Dejeborna vrider om en kniv i hjärtat och strör giftiga kemikalier i våra sår. Deje ligger bara 3 fruktansvärda mil ifrån Karlstad.

Och symbolerna? Vad är det Karlstad kommuns egna hemsida pladdrar om, egentligen? Vår lite småfräsiga sol, som antagligen lider av Downs syndrom? Eller kanske Landshypotekets logotype?

Jaja. Karlstad är värt att flytta till. Källa: www.karlstad.se

 
 
Ingen bild

Hej månen!

24 augusti 2009 19:29

Du känner väl till Sola i Karlstad? Hon som står staty utanför stadshotellet. Hon har funnits på riktigt. Jag gick förbi henne för ett tag sedan och då var hon levande. Hon stod där hon vanligtvis brukar stå som staty. Jag såg henne levande. Hon tittade på mig och vi utbytte blickar. Jag blev alldeles fylld av värmen hon utstrålade. Hon hade ljust blont hår som sken som solsken. Hon tittade på mig och jag blev glad av det. Hon är ju vår solgudinna. Och visst blir man glad när solen skiner. Så det är ett bevis för att hon fortfarande lever, precis som solen fortfarande skiner här idag också. Så därför ska vi njuta av solskenet lite extra tycker jag. Det kanske är den sista soldagen för i år. Vem bryr sig förresten om Deje? Om vi tror på Sola i Karlstad och tillber henne så får vi solsken varje dag i fortsättningen och hon kommer att sticka en treudd i hjärtat på det där vidriga syltmonstret i Deje och döda det så att det för alltid kommer att regna ruttna skolmatrester och bajs där. Det kommer att bli alldeles skitigt där och stanken kommer att bli så fruktansvärd så att alla Dejebor kommer att flytta hit till Karlstad där solen skiner istället.

 
Ingen bild

Hej igen!

24 augusti 2009 22:19

Här kan man läsa mer om Sola i Karlstad. För dom som inte bor eller har varit här kan detta kanske inspirera att komma hit någon gång.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sola_i_Karlstad

 
Ingen bild

Månen

24 augusti 2009 23:59

Hej Månen!: Så du anser det vara bra om vi får hit alla människor från Deje?

Där förstår jag inte ditt resonemang..

 
Ingen bild

Daniel

26 augusti 2009 21:47

Nej jag vet inte. Det var bara så jag skrev. Något var jag väl tvungen att skriva. Förstår inte vad som skulle va så annorlunda med folk i Deje. Dom är väl precis som alla andra. Jag tycker nog att det varken är bra eller dåligt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Månen - 16 januari 2015 22:19

Jag vaknar och bla bla bla jag orkar inte. För jag vet inte vad som kommer hända. Men någon gång i livet så kanske jag ändrar mig och får veta vad det egentligen handlar om. Jag kan skriva, men orkar inte sammanfatta och strukturera. Jag försöker bar...

Av Månen - 14 januari 2015 00:02

Hej vänner!Mitt liv är ganska trasigt, men jag har så lite tid att reflektera över det, att jag inte har tid att känna saker. Det är en bra grej. Jag jobbar nämligen på två jobb samtidigt, utan att tjäna någon märkbar summa pengar. På det ena jobbet ...

Av Månen - 5 januari 2015 19:05

Min hjärna placerar alltid människor i fyra fack.  1: De jag inte kan ljuga inför2: De jag verkligen kan ljuga inför3: De jag ljuger för, bara för att4: De jag inte borde ljuga inför Den första gruppen, som redan från början "står över mig" är i ...

Av Månen - 1 november 2014 23:05

Av denna bloggtorka, borde någon anta att jag har varit försvunnen. Jag har faktiskt varit försvunnen, och saboterat mitt liv en aning mer än vad jag vanligtvis gör. Jag råkade få för mig att dra till Barcelona i fem veckor. Där blev jag scimmad och ...

Av Månen - 28 augusti 2014 21:07

Askall no-minder (longboarding) from Niklas Molander on Vimeo. ...

Presentation

Omröstning

Idag ska jag göra en ny omröstning på bloggen. Är det en bra idé?
 Ja! Kanonbra, Månen!
 Nej. Sumpa den idén.
 Hmm. Detta är ju omröstningen..
 Lägg ned bloggskrället.
 Heja kommunisterna!

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards